nedelja, 27. april 2014

V Cavtatu restavracija, ki je ne moreš ne opaziti...

Mednarodno uveljavljeni kuharski mojstri

... in ki je po zaužitem obroku v njej, ne moreš pozabiti. Lastnik Igor, podjetnik iz Ljubljane, je pred tremi leti z ženo začel ustvarjati zgodbo, ki se razvija v smeri vse večjega razvajanja brbončic in vseh ostalih čutil. Ob sprehodu po rivi te pogled na z ljubeznijo in občutkom za detail opremljen vrt nagovori tako iskreno, da radovedno pokukaš na jedilnik. Potem ni poti nazaj. Skrbno zasnovane jedi, kakršnih v pomladno zaspanem Cavtatu ne pričakuješ, je treba poskusiti. Bugenvila te s svojo ekipo navduši in nagradi. Pogovor z Igorjem razkrije, da je odločitev
za začetek posla v Cavtatu bila neke vrste "ljubezen na prvi pogled". Kraj je oba z ženo (sicer univerzitetno profesorico angleškega jezika na univerzi v Krakovu) očaral in opogumil, da sta zastavila posel, ki je vse prej kot enostaven. Če seveda hočeš biti odličen, edinstven, zaupanja vreden.


Vse je na ogled
Ekipo sta sestavljala počasi in premišljeno. Priznani kuharski mojstri iz tujine. Osebje z mednarodnimi izkušnjami, profesionalno, diskretno. Lastnika srčna, inovativna, realistična. Obvladujeta posel, razumeta panogo, poznata omejitve in jih presegata na svoj način. Rezutlat je očarljiv ambient, subtilna postrežba in čarobna hrana ob spremljavi izbranih vin. Jedilnik nastaja sproti, odvisno od surovin, ki so na voljo, od vremena in razpoloženja od tega, kaj se porodi mojstrom kot kombinacija, ki jo velja ponuditi. Kakršen koli opis zaužitega bi bil pomankljiv. Doživetje je tako celovito in vključenost vseh čutil tako intenzivna, da je najbolje ob prvi priložnosti zaviti v Bugenvilo in se prepustiti užitkom. Pa pozdravite Igorja!