sreda, 29. januar 2014

Mikro zelenčki za krepitev odpornosti in razvajanje brbončic

Poživljajoča mikro zelenjava
Zgodba o "mikro zelenčkih", ki se jih je dododbra opremljen z znanjem, predvsem pa z veseljem in ljubeznijo, lotil gojiti in pridelovati prijatelj Darko, je te dni, ko so viroze na pohodu, mogoče še posebej aktualna. Pa ne gre le za zdravje, gre tudi za pravo kulinarično popotovanje, ko se enkrat začneš spoznavati z različnimi vrstami sveže, ekološko pridelane, lokalne in sila okusne mini zelenjavice. Kaj vse pričarajo te mikro rastlinice, polne anti oksidantov, vitaminov in mineralov! Pri nas doma so se "zelenčki" znašli že v najrazličnejših kombinacijah - od klasičnega druženja s polnozrnatim kruhom in sirnim namazom, do veseljačenja s
sladkim krompirjem, pa kot dodatek različnim solatam, tudi z ribami so se že spogledovali, skratka, v vsaki družbi jim dobro gre. Topolo priporočamo, da odkrijete ta mala čudesa, si jih naročite in se pozabavate ob njihovem pokušanju. Mogoče se vam bo zazdelo, da so nepogrešljivi sestavni del jedilnika. Mi smo trenutno v tej fazi. 
Za vse informacije je na voljo Darko: Aeiforia s. p., Reška ulica 9, Ljubljana. Z veseljem vam bo dostavil vzorčke, vam vse natančno pojasnil, vas poslušal in odgovoril še na tako zamotana vprašanja - pokličete ga lahko na 041 776 927 ali mu pišete na darko@aeiforia.si. Pa dober tek in en super zdrav preostanek zime naj bo:)

Takole pa svojo ponudbo opiše Darko:

Odlična rukola
Si predstavljaš okusa polno, sveže, lokalno, ekološko pridelano in skozi vse leto dobavljivo zelenjavo? Brez priprave, čiščenja, pranja in kuhanja?
Ščiti telo pred vplivi okolja ga čisti in hrani, znižuje holesterol, izboljša prebavo, spodbuja imunski sistem, blaži vnetja, ščiti in izboljšuje vid, znižuje nevarnost kapi, raka, predvsem pa je super okusna.
Mikro zelenjava ima v sebi tudi do 40-krat več antioksidantov, vitaminov, mineralov, kot odrasla rastlina. V njej je, za razliko od kalčkov, moč sonca, saj raste na svetlobi zato ni nevarnosti okužbe z bakterijo E. Coli. V njej je tudi več hranljivih snovi, saj je to že prava rastlina in ne samo poganjek.

Mikro zelenjavo odlikuje tudi izrazitejši okus, kot odraslo rastlino. Uporablja se lahko kot dodatek solatam ,juham, omakam, ribam, jajcem, mesu, idealni so za sendviče, koktajle, smutije, razstrupljanje, čiščenje krvi, jeter, ali pa kot zdrav in nizkokaloričen prigrizek…

Katere vrste mikro zelenjave ponujamo:
Mikro brokoli, nežen okus brokolija, sladek, prvak po vsebnosti antioksidantov. Priporočljiv za ženske v boju proti raku na dojki. Vsebuje vitamine: A, C, E, K, B kompleks, minerale in kovine kot so kalcij, kalij, magnezij, železo in cink, od drugih snovi pa fosfor, antioksidante in klorofil. Uporaba: odličen spremljevalec sira, dodatek solatam, sendvičiem ribam, juham, primeren za okraševanje hrane, ...
Mikro redkev, polnega okusa redkve, rahlo pikantna, hrustljava in sveža. Vsebuje vitamine A, C, E, K, B kompleks. Od mineralov in kovin vsebuje kalcij, kalij, magnezij, železo in cink. Od drugih snovi vsebuje fosfor, antioksidanti in klorofil. Uporaba: spodbujevalec teka, za solate, sendviče, azijsko hrano, primeren za okraševanje hrane ...
Mikro sončnica, prefinjen okus sončnice, nežno sladek, hrustljav. Odlična za razstrupljanje telesa. Vsebuje vitamine A, B, C in E, od mineralov in kovin pa kalcij, kalij, magnezij in železo. Prisotne so še druge snovi, kot so fosfor, niacin (B3 – znižuje nivo holesterola), je odličen vir proteinov, predvsem za moške (do 25% v suhi snovi). Uporaba: dodatek solatam, krompirju, juham, omletam, sendvičem, za smoothi-je, za razstrupljanje ...
Mikro rukola, nežno pekoč okus s pridihom mladih arašidov, ima izrazitejši in prijetnejši okus v primerjavi z odraslo rastlino. Vsebuje vitamine A, B, C in E, minerale in kovine, kot so kalcij, kalij, magnezij in železo ter druge snovi, kot so fosfor, niacin (B3 – znižuje nivo holesterola), antioksidanti, in vse esencialne aminokisline. Uporaba: dodatek solatam, siru, sendvičem, juham, pizza-m, odlična kot samostojna jed ...
Mikro gorčica, rahlo pikantenokus dijon gorčice in vasabija. Odlična pri problemih z jetri (zamaščena jetra in ciroza) in žolčnih kamnih. Vsebuje vitamine A, C, E in K, minerale in kovine, kot so kalcij, kalij, magnezij, železo in cink ter druge snovi, kot so fosfor, antioksidanti in klorofil. Uporaba: krompir, juhe, sendviči, japonske - azijske, jedi, ribe, za okraševanje jedi ...
Mikro kreša, prefinjeno pikanten poprast okus. Odlična za razstrupljanje in čiščenje krvi. Vsebuje vitamine A, B, C in E, minerale in kovine kot so kalcij, kalij in magnezij ter železo. Od drugih snovi vsebuje fosfor, niacin (B3 – znižuje nivo holesterola) in številne antioksidante. Uporaba: dodatek solatam, sendvičem, juham ... Ščiti telo pred vplivi okolja ga čisti in hrani, znižuje holesterol, izboljša prebavo, spodbuja imunski sistem, blaži vnetja, ščiti in izboljšuje vid, znižuje nevarnost kapi, raka, predvsem pa je super okusna.