torek, 17. maj 2016

Od video zgodbe AmCham Poslovnega Zajtrka do Točke preloma z Janjo Koren na nacionalni TV

Odmevi na mednarodno konferenco na temo krožnega gospodarstva Circular Change, ki smo jo v odličnem sodelovanju z AmCham Slovenija in ostalimi partnerji organizirali v 6. maja, se seštevajo v začetek številnih novih zgodb. Pobude za sodelovanje in soustvarjanje prihajajo tako iz vladnih kot iz podjetniških vrst doma in v regiji. To, da bi Slovenija dejansko lahko svojo referenčnost gradila na implementaciji načel krožnega gospodarstva, se vse bolj izrisuje kot realna možnost. Video povzema ključne poudarke dogodka in misli govorcev, ki smo jih gostili.




Pionirji krožnega gospodarstva
Janja Koren pa je v oddaji Točka preloma z ekipo pripravila ilustrativne prispevke, v katerih so predstavljena podjetja s sedežem v Sloveniji, delujoča pa v konkurenčnem mednarodnem okolju, ki prav zaradi svojih krožnih poslovnih modelov dosegajo odlične rezultate - Datalab, Avantcar, Aquafil in Iskraemeco so pionirji, ki dokazujejo, kako se dela v vseh pogledih dober posel. Na konferenci so jasno poudarili, da je ključ v inovativnih pristopih, strateškem načrtovanju in upoštevanju krožnih načel, ki podjetja vodijo k trajnostni rasti, poslovni uspešnosti in zagotavljanju novih delovnih mest. 

V okviru platforme Circular Change nadaljujemo s popisom dobrih praks in zainteresirana podjetja vabimo, da se nam oglasijo in se vključijo v nabor "Case Study Yourself" zgodb, ki bodo izšle tudi v obliki zbornika oz. poročila o pionirjih krožnega gospodarstva v Sloveniji.