četrtek, 26. junij 2014

Nov prostor za aktivno in ustvarjalno druženje starejših in rekreacijsko središče za vse generacije - Vitalis

Vojka Martinčič in Dušan Mes
Foto: Miško Kranjec
Od 24. junija 2014 je odprto medgeneracijsko središče Vitalis. Nahaja se na Hladilniški poti 28, upravlja pa ga ekipa SŽ ŽIP, ki je prostore v rekordno kratkem času prenovila in uredila okolico. Bolj kot sama prenova prostorov pa je pomembna vsebina, ki jih napolnjuje. Središče Vitalis – prostor gibanja in ustvarjalnosti – je namenjen vsebinam, ki prispevajo k večji kakovosti bivanja in k povezovanju generacij. V enem delu so na voljo različne rekreacijske vsebne kot so pilates, bootcamp, CrossVital, joga, senior, individualne vadbe … V drugem pa starejši
lahko vsak dan pod vodstvom prijaznega in strokovnega osebja aktivno in ustvarjalno preživljajo dan. V varnem okolju ustvarjo, se rekreirajo, družijo, deležni pa so tudi treh obrokov in po želji prevoza od doma do središča Vitalis in nazaj. 
Ivan, Karla, Asja in Grega, ekipa Vitalis
Ekipo, ki vodi programe, sestavljajo mladi, izobraženi in izkušeni posamezniki, ki so najboljše zagotovilo za to, da bodo obiskovalci tako rekreacijskega kot medgeneracijskega središča deležni prijazne, osebne in visoko profesionalne obravnave. 
Tisti, ki se srečujete z vprašanjem, kako poskrbeti za starejše v dneh, ko doma ne bo nikogar, da bi "popazil" nanje, se lahko obrnete na Vitalis in dogovorite, kako starejše vključiti v dnevni program. 

Vsi, ki si želite narediti nekaj za svoje boljše počutje in izbrati najustreznejši način vadbe, s katerim boste varno in učinkovito poskrbeli za svoje telo, dušo in duha, pa se oglasite v rekreacijskem centru in se prepustite strokovnjakom.


Štefka Drolc,ambasadorka Vitalisa
Središče Vitalis je pilotski projekt, ki bo v prvih mesecih svojega delovanja odprt za predloge in ideje tako lokalnih prebivalcev v Zalogu, kot vseh ostalih, ki vas zanima sooblikovanje drugačnih, kakovostnih vsebin za različne generacije.

Težko je z besedami opisati ponudbo in vzdušje Vitalisa. Pokukajte na spletno stran, da dobite malce boljši vpogled, še bolje pa bo, če se kar zapeljete do Zaloga in v živo spoznate ekipo ter program, ob katerem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. www.sredisce-vitalis.si